25 de Abril de 2024
14:59
Atenció al Client
972 411 800
La meva compra
Cistella buida
Tornar
Plans de cap de setmana a Girona

Si  tens un cap de setmana a Girona i vols recórrer una mica la zona, et recomanem que planifiquis una ruta per la ciutat i, també per alguns dels pobles amb més encants propers a la capital.  

Per aquesta raó, et proposem aquest pla per a què gestionis bé els teus dies i selecciones quins pobles dels voltants i quins monuments vols veure. Hi ha temps per a tot. Ja ho veuràs.

 

Barri Jueu GironaRuta per a un cap de setmana a Girona

 

Si  arribes a Girona un divendres per la tarda, el millor que pots fer és dedicar el que et queda de temps a passejar per la ciutat. 

Pots començar el teu recorregut caminant pels seus carrers fins arribar al Barri Vell on es troba la Catedral, una de les obres gòtiques més reconegudes del món. 

El barri jueu és un dels millors conservats d"Occident i els seus límits coincideixen amb el Casc Antic. Així que...perde"t una estona pels seus carrerons estrets. També pots caminar pel Passeig Arqueològic, seguint les muralles. Des d"allà contemplaràs una barreja de naturalesa i història i, sobretot, un lloc molt tranquil. Des de les torres de les muralles les vistes són exc epcionals. Això sí, hauràs de pujar escales! 

Tampoc deixis de creuar els ponts de Gironal. El més especial, sens dubte, és el Pont de Ferro, dissenyat pel mateix arquitecte que va fer la Torre Eiffel. El Pont de la Princesa, ple de candaus, o el mític i majestuós Pont de Pedra, on hi sol haver molt ambient comercial, també tenen el seu encant.  Tots ells transcorren pel riu Onyar i la perspectiva cap a les cases penjants de colors és preciosa.

 

 

Dissabte:

 

Al dia següent, pel matí, et proposem que facis una visita a alguns dels pobles de l"interior propers a Girona. Potsw aprofitar per visitar Sant Martí Vell i el poble amb el topònim més llarg de l"estat ‘Cruïlles, Monells i Sant Sadurni de l’Heura’. Aquest últim, històricament, estava format per pobles independents però que amb els anys es van fusionar en un sol (encara que estan separats l"un de l"altre) i a només 20 km de la capital, a mitja hora de camí en cotxe aproximadament.  

Comença el recorregut parant a Sant Martí Vell. És un poble molt petit pel que no et treurà massa temps visitar-lo. El municipi és una petita vila, al mig del massís de Les Gavarres i té una diversitat paisatgística com el bosc de pins, alzines, roues, arbustos i una vall amb cultius. Entre els seus edificis d"interès destaca el Santuari de la Mare de Déu dels Àngels, situat al cim del Puig Alt. 

Després, pots dirigir-te a Sant Sadurní de l’Heura que també es troba al massís de Les Gavarres i té un paisatge privilegiat. Aquest frondós entorn de bosc que envolta el municipi, convida a relaxar-se i gaudir de la tranquil·litat  empordanesa. també et pots dedicar a recórrer el seu petit centre històric. 

Al costat hi ha Cruïlles i, entre els seus llocs d"interès, destaca la torre del Castell, el monestir de Sant Miquel de Cruïlles, l"església parriquial de Santa Eulàlia i l"ermita de la Mare de Déu de l"Esperança.  

Per la seva banda, Monells és un autèntic monument en sí mateix. És una vila medieval d"interès històric situada en un entorn idíl·lic. Representa l"essència de la vila empordanesa i és probablement, una de les localitats amb més encant de Catalunya. Està articulat a ambdós costats d"una rambla que el divideix en dos barris, el del castell i el de la Riera. 

Monells 

El barri del castell té el seu centre a la Plaça Major, un espai portica per a contemplar les restes de les antigues muralles. El nucli té arrels gòtiques, com la plaça de l"Oli o el carrer dels Arcs i les cases del municipi dels segles XVIIi XVIII, també són plenes d"encant. 

Amb la visita a Monells, ja arribem al migdia. Hora de dinar! Estàs en un bon lloc per degustar la típica cuina catalana i empordanesa. A Monells et recomanem el restaurant, L’hort del Rector que ofereix una cuina tradicional catalana fusionada amb la basca i elaborada amb productes de temporada i de la regió. La seva principal especialitat és l"elaboració del bacallà.  

Per la tarda encara pots fer alguns quilòmetres de més i dirigir-te a Banyoles, a una hora de camí de Monells i a 20 quilòmetres de Girona pel que, després, a la tornada, et queda prop de la ciutat.  

El seu principal atractiu és el llac, el més gran de Catalunya. El casc antic també és molt atradctiu i al centre hi ha una plaça que té forma rectangular i està envoltada de 40 arcades. Pots passejar una estona, també, per la Muralla, on destaquen les seves dues glorietes gòtiques i una cúpula amb set pinacles.  

De tornada a Girona, ja al capvespre, és quasi obligatori que et prenguis un gelat d"en Jordi Roca a la seva gelateria Rocambolesc, en ple centre de Girona. Trobaràs gelats diferents, molt poc clàssics i amb sabors que et sorprendran. Aquesta gelateria del germà petit dels Roca es troba prop del riu. 

Rocambolesc
Rocambolesc

 

Però si prefereixes sopar al racó més romàntic de la península, et proposem el  Café Le Bistrot, un lloc únic i molt fotogènic, ja que està ubicat a les escales de la Pujada de Sant Martí amb el seu arc, que li donen un encant especial.

 

Diumenge:

 

Diumenge matí pots aprofitar per acabar de visitar Girona. Una cosa que no pot faltar i que sempre ve de gust és passejar pels carrers del barri vell, escoltar música en directe a les Rambles o prendre alguna cosa a la Plaça de la Independència on trobaràs molts cafès i terrasses.  

Segur que els passejos per la ciutat s"allargaranperquè pararàs en dues o tres botigues boniques pel camí: Girona està plena de petit comerç i botigues amb molta personalitat i encant! 

Si veus que et falta temps, abans de marxar, una altra opció és fer una visita exprés de la part antiga afaganr el Tren Turístic Gerió. És una de les millors formes de descobrir els racons i llocs d"interès, sobretot si només passes un cap de setmana a Girona. El recorregut s"inicia al Pont de Pedra i transcorre per les zones més importants del Barri Vell. 

Prefereixes quedar-te el cap de setmana visitant la ciutat? Cap problema. Aquí et recomanem alguns dels millors llocs d"interès!

>> Els 13 millors llocs d"interès a Girona.

 

Loteria La 13 Girona

 

 

 

  

Admón de Loterías nº 13
Naniol 32 S.L.
Ctra de França 42
17007 Girona
B55240394
Tel.: 972 411 800
· Fax:
© Gadmin.es Els logotips de jocs i loteries utilitzats en aquesta web són propietat de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE). Aquesta web només fa ús d'ells a manera merament identificativa per falicitar l'elecció i selecció del apostante
+18 Autoprohibición Jugar Bien Juego Seguro