20 de Abril de 2024
5:29
Atenció al Client
972 411 800
La meva compra
Cistella buida
Tornar
13 restaurants de Girona imprescindibles

Busques un restaurant de cuina d´autor? Prefereixes un restaurant per a menjar barat a Girona? O, millor un sopar romàntic?

Llocs per sopar o menjar a Girona no te´n faltaran, independentment del tipus de menjar que vulguis.

Entre els plats típics de Girona hi trobem productes de l´hort com tomàquets, cebes, carbassons o albergínies, tots ells d´una qualitat exquisida. D´aquí en surten la gran varietat d´amanides, guisats, estofats de carn i els cargols, tan típics de la cuins de l´Empordà. 

Aquí et deixem amb el nostre llista de restaurants per a què puguis menjar bé en aquesta encantadora ciutat.

 

 

On menjar? Els millors restaurants de Girona

 

No podem oblidar que els millors restaurants de Girona arriben  a ser alguns dels millors restaurants del món. Així que...Prepara´t per gaudir d´una bona estància gastronòmica!

 

1.      Celler de Can Roca, dels germans Roca, famosos al món sencer:Celler de Can Roca de Girona

Sens dubte, serà una experiència molt satisfactòria per a tu, en tots els aspectes. Et sorprendrà la creativitat que tenen aquests grans xefs a l´ hora d´elaborar les seves receptes, a més de l´atenció amb la que et serveixen i t´expliquen la composició dels seus plats. Val la pena gastar una mica més per a descobrir aquesta explosió de sentits. 

2.      Llevataps:

Està situat en ple casc antic, entre el Carrer Ciutadans i Cort Reial. La seva ubiació converteix aquest lloc en un dels restaurants més buscats de la ciutat. Aquest establiment utilitza productes frescos, locals i de temporada. Per exemple, el bacallà amb caramel de cervesa o el filet de vedella de Girona o el garrí lletó desossat amb formatge curat i fumat són alguns dels plats estrella. A més, la carta de vins ést tota de l´  Empordà. 

3.      Casa Marieta:

La centenària Casa Marieta va ser fundada el 1892 durant la primera etapa del moviment modernista. La cuina és casolana ( xai rostit, ànec amb peres, embotits...) i tens uns quaranta plats per triar, a més dels típics de temporada com l´esqueixada de bacallà amb escalònies i olivada, els peus de porc  amb romesco o el caneló de boletus amb salsa de bolets i parmesà , entre d´  altres. 

Le Bistrot Girona4.      Le Bistrot:

Aquest restaurant  va ser proclamat a Internet com un dels llocs per a menjar més romàntics de la Península. Igual que al Llevataps, la seva ubicació a la pujada de Sant Martí el fan un dels racons més fotografiats. L´  ambient bohemi, a l´  estil francès, que es respira ha encomanat, fins i tot, les seves especialitats: farcit de carn amb purè de patata gratinat, els canelons de rostit o el guisat d´  ànec amb verdures. Bon profit!

5.      La Brasa:

Ubicat al centre de Girona, ofereix una cuina tradicional catalana. Algunes de les seves especialitats són els cargols a la llauna amb sofregit de tomàquet picant, l´  escalivada, l´  esqueixada de bacallà, les carxofes, els espàrrecs, les croquetes de pollastre rostit i les carns a la brasa amb DO de Girona preparades amb carbó vegetal. 

6.      La Masia del Cabrit

Una preciosa masia regentada per dos matrimonis, cunyats entre ells, ubicada a tocar de la fàbrica Nestlé i a cinc minuts de la ciutat de Girona en cotxe. Ofereix una extensa gamma de plats i menús de la cuina més tradicional i selecta i l´  aval d´  una trajectòria de tres dècades al servei del client. La seva especialitat: el deliciós cabrit a la brasa. 

7.      Can Manolo:

Situat junt al riu Ter, és un bon lloc per a menjar unes bones costelletes, garrí, entrecot, patates amb ou i xoriç de l´  àvia...menjaràs molt i bé i no et cansaràs de mirar la quantitat de fotos de famosos, polítics i esportistes que hi ha entre les seves parets. Per posar un exemple, en aquest lloc, en Dalí i la seva esposa Gala van celebrar el seu casament l´  agost de 1958, després de casar-se secretament per l"església al Santuari dels Àngels (24 anys abans ja s´havien casat per la via civil). El restaurant té un fulletó explicatiu que t´explica aquesta anècdota.

Com veus, és un dels restaurants de Girona de culte i de referència des de fa anys. També ofereix menú degustació. Repetiràs!

8.      Cúrcuma:

Aquest petit local, prop de l´  Ajuntament, és una de le joies de la gastronomia de Girona. Les tapes per compartir són els punts forts de la casa i els plats són una fusió d´  allò tradicional i la creació d´  autor, tals com l´  amanida de pedrers d´  ànec amb vinagreta de Granada, el dumpling d´  ànec amb poma, pruna i ratafia o l´  escórpora amb llenties, brou de pernil i shitakes. 

9.      La Penyora:

Sala d´  art i restaurant, tot en un. Aquest local està situat darrere l´  Ajuntament i ofereix una cuina personal, inspirada en la tradició mediterrània, l´  experimentació i la fusió d´  altres cultures.Plats d´  autor amb molta personalitat fets per un xef, Lluís Lamas, que compra cada dia els productes al Mercat del Lleó i escull les verdures del seu propi hort. Es pot trobar des de tataki de vedella fins rap amb fruites del bosc. Tot per a exercitar el paladar.  

 

Restaurants de Girona

10.  Tokio Teppanyaki

El sushi està de moda, però vigila que no et venguin llebre per sushi. Perquè no qualsevol sushi val. Tant si busques un sopar romàntic com si vas amb els amics, aquest restauràn japonès no et deixarà indiferent. Ofereix una carta variada amb una mica d´espectacle, on podràs seure´t en una de les grans taules teppanyaki  i un cuiner et prepararà l"àpat davant teu.

 

11.  König

Aquest emblemàtic establiment té fama perquè, sens dubte, ofereix les millors patates braves de la ciutat. Un local que porta el segell de qualitat de la marca Girona. Al König podràs trobar una extensa carta de suculents hamburgueses, entrepants i plats combinats que, acompanyats amb una bona cervesa d´importació, et deixaran ben satisfet. 

12.  Creperie Bretonne:

Una furgoneta vintage blava, plena de cartells, anuncis i mobles antics, dóna la benvinguda a aquest local. Els seients són butaques de cinema dins d´un espai que imita un autocar. De fet, si tens sort, potser trobis una taula lliure dins de la furgoneta ( l´altra meitat de vehicle fa de cuina). En quant a la carta, els seus plats estrella són les conegudes crêpes franceses, en totes les combinacions possibles però les seves especialitats són les crêpes salades, les "gallettes", acompanyades de sidra bretona. 

13.  El Cul del Món:

Aquest restaurant es troba a cinc minuts en cotxe o 15 minuts a peu des de l"estàtua del Cul de la Lleona i uns metres més enllà del mil·lenari monestir de Sant Daniel. La cuina és catalana i de mercat amb productes ecològics i de temporada. Hi trobaràs amanides, torrades, assortits d"embotits o carns amb una presentació exquisida.   

 

Ja veus que en els diferents restaurants de Girona podràs degustar un ampli ventall de cuines: catalana, d´autor, mediterrània, oriental, de mercat, de fusió...però sigui quin sigui el lloc que trïis per menjar a Girona gaudiràs de la seva bona cuina i dels productes de la regió.

Tens dos dies lliures i et ve de gust passar un cap de setmana a Girona? Aquí et recomanem un bon pla.

>> Plans de Cap de Setmana a Girona

Loteria La 13 Girona online

Admón de Loterías nº 13
Naniol 32 S.L.
Ctra de França 42
17007 Girona
B55240394
Tel.: 972 411 800
· Fax:
© Gadmin.es Els logotips de jocs i loteries utilitzats en aquesta web són propietat de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE). Aquesta web només fa ús d'ells a manera merament identificativa per falicitar l'elecció i selecció del apostante
+18 Autoprohibición Jugar Bien Juego Seguro