19 de Abril de 2024
21:24
Atenció al Client
972 411 800
La meva compra
Cistella buida
Tornar
Els 13 millors llocs d´interès de Girona

La majoria de gent coincideix en dir que Girona és una ciutat molt bonica i que té un encant que no tenen les altres capitals catalanes. 

I no és per menys. Aquesta ciutat et permet caminar més de dos mil anys d"història a través dels seus ambients fortificats, el casc medievall o el call - barri jueu. 

A més de la seva història, hi ha molts llocs d"interès a Girona que hauries de conèixer i que no poden faltar en la teva visita a aquesta preciosa ciutat.  

 

Què veure: llocs d"interès a Girona 

La primera parada és, per descomptat, la ribera del Riu Onyar.

 

1.    Les cases penjants:

Aquestes cases voregen el riu i estan totes pintades amb colors càlids i pastel.s El millor moment per a contemplar-les és per la tarda, quan el sol les il·lumina de ple i les seves façanes cobren encara més vida. Aquestes parets fluvials van ser ideades a través d"un treball conjunt dels artistes Jaume Faixó i Enric Ansesa i dels arquitectes Josep Fuses i Joan Viader.

Cases Riu Onyar Girona 

2.    Els ponts del riu Onyar:

És tot un plaer passejar per aquets carrers que voergen el riu rodejades de nombrosos ponts oferint-te unes boniques vistes. Entre ells, cal destacar el pont Eiffel, del mateix Alexandre Gustave Eiffel, l"arquitecte de la Torre Eiffel. Aquest panorama de ponts confereix a la ciutat un aire màgin on no et cansaràs de passejar i recórrer cada racó.

 

3.    El Passeig de la Muralla:

Hi ha molts llocs d"interès a Girona. Per`si et dediques a perdre"t pel passeig de les muralles, que són una ampliació de la fortificació romana durant l"època medieval, veuràs molts miradors sobre la ciutat i els seus voltants.

Durant el passeig pots contemplar, en un primer pla, una vista panoràmica dels teulats i els campanars de la ciutat i, en segon terme, els cursos dels rius Onyar i Ter. Al fons, podràs distingir el paisatge muntanyenc de la ciutat i alguns pics com El Far i la Rocacorba.

 

4.    El barri Jueu i la Força Vella:

Conegut com la Juderia o com el Call, el barri jueu de Girona és un dels millors conservats, no només a la península Ibèrica, sinó de tot Europa. Quedaràs fascinat per l"entramat de carrers estrets i empinats que desemboquen en la Catedral. Com a curiositat, et direm que aquests carrers han estat escenaris per a rodar pel·lícules molt famoses com El Perfum, Soldados de Salamina i la 6ena. temporada de la sèrie Joc de Trons.

Barri Jueu Girona

 

5.    La Catedral de Santa Maria:

Després de perdre"t pels carrers medievals, sempre pujant per les escales que t"aniràs trobant, arribaràs a la catedral de Santa Maria de Girona que es troba al punt més alt de la ciutat.   

Està formada per un conjunt d"estils diferents, des del romànic (el claustre i la torre de Carlemagne) fins el Barroc de la façana i l"escalinata. El seu element més característic és la gran  nau del segle XV-XVI que constitueix l"espai gòtic amb volta més ample del món, amb un total de 23 metres. 

Des d"aquí tindràs algunes de les millors vistes de la ciutat.

 

6.    Museu d"Història:  

Un altre dels llocs per veure a Girona, també molt rellevant i que converteixen aquesta ciutat catalana en un espai per a la cultura, és el Museu d"Història de la Ciutat, situat al centre del barri vell.

 

7.    Banys àrabs:

Molt aprop de la Catedral es troben aquests banys que daten del segle XII i són d"inspiració romana. Malgrat el seu nom, es tracta d"un edifici cristià d"estil romànic. Aquests banys es van construir el 1194 i el seu disseny s"inspira i imita els banys musulmans, d"aquí el seu nom. 

 

8.    El monestir de Sant Pere de Galligants:

Continuant pel Casc Antic, arribaràs a la plaça dels Jurats. A l"altra banda del riu Galligants, hi ha l"església de Sant Pere de Galligants, una antiga abadia benedictina que des de 1857 acull la seu del Museu d"Arqueologia de Catalunya. Just davant, podràs contemplar la Capella de Sant Nicolau del segle XII.

 

9.    La basílica de Sant Feliu o Sant Fèlix:  

Aquesta basílica va ser la ser la primera catedral de la ciutat fins els segle X. És d"estil gòtic encara que la seva capçalera és romànica i la façana barroca. Té aspecte de castell i en el seu interior conserva destacades obres d"art, com els vuit sarcòfags pagans i paleocristians (s. IV) o el Crist jacent ( s. XIV) del mestre Aloi.

 

10. Rambla de la Llibertat:

Després de passejar pel meravellós barri jueu i per la Força Vella, et pots dirigir per la Rambla de la Llibertat, urbanitzada el s. XIII per a celebrar el mercat. És un espai allargat, paral·lel al riu Onyar, amb portals que alberguen nombrosos negocis d"hosteleria i botigues.

 

11. Festes i fires de Girona:

Les festes més importants que hi ha a Girona, són les festes de Sant Narcís, l"obtubre, i les de Temps de Flors, el maig, així com les festes de Setmana Santa, el març o l"abril. Així que, si coincideixes amb alguna d"aquestes dates podràs veure una gran varietat de mostres comercials, així com també nombrosos mercats i fires a l"aire lliure que omplen la ciutat d"artesans, col·leccionistes, antiquaris...a més de poder provar moltes degustacions nocturnes...

Girona Temps de Flors

 

12. Parc de la Devesa:

És el parc urbà més gran de Catalunya i està situat entre el Ter, l"Onyar i el Güell, tres dels quatre rius de Girona. Els jardins de la Devesa són, sens dubte, el pulmó verd de la ciutat i els seus arbres són plàtans (la fulla dels quals és l"emblema de la ciutat) que obren el seu pas oferint-te un espectacular passeig al llarg de les 40 hecàrees que conformen aquest jardí immens. És un lloc tranquil per fer un passeig i gaudir de la natura en plena ciutat.

 

13. La Lleona de Girona:

Al Carrer Calderers trobem una estàtua amb una Lleona, un dels molts animals de pedra descrits a les llegendes d"aquesta ciutat. Es troba en una columna d"estil romànic del segle XII i mira cap a la basílica de Sant Fèlix.

 

La figura està enlairada i, segons la mitologia gironina, la gent, per tocar-la havia d"estar de puntetes allargant completament els braços. Aquest gest va acabar convertintse en un ritual, fins el punt que besar i tocar el cul de la Lleona s"ha tornat com una mena de bateig simbòlic per a aquelles persones que entren o surten de Girona. Aquest ritual va acompanyat d"una frase : “Si a Girona vols tornar el cul de la lleona has de besar”.

Cul de la Lleona de Girona

 

Així que… No esperis a que t"ho expliquin! A més, diuen que porta sort...com moltes altres coses de la ciutat.

Vols tentar la teva sort?

 

Loteria La 13 Girona

 

  

Admón de Loterías nº 13
Naniol 32 S.L.
Ctra de França 42
17007 Girona
B55240394
Tel.: 972 411 800
· Fax:
© Gadmin.es Els logotips de jocs i loteries utilitzats en aquesta web són propietat de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE). Aquesta web només fa ús d'ells a manera merament identificativa per falicitar l'elecció i selecció del apostante
+18 Autoprohibición Jugar Bien Juego Seguro